Шокираща история! Разложанката В. Янева: Със заплахи и обиди П. Хаджистоянов-Пежо се опита да ме прегази на тротоара с джипа си

IMG

Разложанката Величка Янева поиска думата в „Струма“, за да разкаже за нагло нападение , извършено срещу нея от Петър Хаджистоянов Пежо. Ето разказва на В. Янева: „На 2-и май, като си вървях по левия тротоар от хотел „Разлог“ към центъра. видях, че в дясното платно срещу мен с колата наближава Петър Хаджистоянов, популярен с прякора Пежо. В джипа беше и жена му. Прозорецът беше отворен и той започна да ме псува, обижда и заплашва. Изплаших се, разтреперих се цялата. Видях, че при хоте­ла той обръща колата, при кое­то веднага се обадих на 112 и подадох сигнал. Обясних на диспечерката, че се намирам на ул. „Александър Стамболий­ски“ №70. Тя ми каза да изча­кам патрулната кола да дойде. В същото време той се върна, пресече насрещното платно, качи се с колата на тротоара и се опита да ме бутне. Паникьосах се, но успях да извадя спрей от чантата и го напръс­ках през отвореното стъкло. Обадих се повторно на 112 и обясних, че се е върнал и ме гони с колата. В същото време пристигнаха полицаите. Аз тре­перех цялата, не можех да се държа на краката. Хаджистоянов започна да обяснява на униформените, че съм се хвърляла по колата, което е аб­сурдно. Кой нормален човек ще се хвърли срещу движеща се кола?! На всичко това има и свидетели, защото той така крещеше, че живеещите на улицата започнаха да излизат да видят какво става, спряха и преминаващи коли.

Още при пристигането на патрулката Хаджистоянов се обърна към единия полицай и му каза: „Аз ти звънях, защо не си вдигаш телефона? Аз съм тук, не съм избягал“. Пред една от къщите имаше мъж, а еди­ният полицай с такъв тон го по­пита дали е видял нещо, че чо­векът се изплаши и се прибра. Не мога да си обясня как един полицай си позволява да пита гражданин с такъв тон. Така ли се разпитват свидетели? След като човекът се прибра, уни­форменият ми заяви, че нямам свидетели. Аз му казах, че имам – живеещи на същата ули­ца хора, дори преминаващи ко­ли, които спираха, за да видят какво става. Заявих му още, че ще предприема съответните мерки и ще подам жалба в про­куратурата, тогава ще отго­варят и те заедно с Хаджистоя­нов, защото го толерират. До­кога ченгетата ще продължават да са чадър над такива хора?

Малко по-рано същия ден Петър Хаджистоянов в пицария „Старата пица“ беше нападнал и приятелката на сина ми Бор­яна Калвина. Тя е била там, ко­гато той слязъл от колата и за­почнал да я скубе за косата, да я дърпа и да я рита, защото му била показвала неприлични жестове, което изобщо не е вярно. Лично отидох в „Стара­та пица“ и попитах персонала дали тя го е предизвикала с не­що. Те ми казаха, че си е сед­яла спокойно, когато той до­шъл и започнал да я удря. Тя не е направила нищо, с което да го предизвика. Дори й блъс­нал главата в стената и Борянка по-късно започнала да пов­ръща. И двете нападения бяха в един ден. И аз, и Боряна пус­нахме жалби в полицията. И на двете ни се наложи да посетим болницата. Тя заради удара в главата и последвалото повръ­щане, а аз от опасната ситуа­ция бях вдигнала толкова мно­го кръвното, че колабирах. То­ва стана, след като излязох от полицията, където ме заведо­ха, за да дам показания. Същи­те полицаи дори не благоволи­ха да ме върнат с патрулката, въпреки че дежурният им се обади и им каза, че ме е страх от ново нападение и че не е редно да ме оставят така. Нали затова съм поискала помощ от тях, за да ме защитят! Те трябва да работят за нас, а не срещу нас.

След като си тръгнах, съм припаднала по пътя, една кола е спряла и хората ме закарали в болницата, дори не ги позна­вам, а те ми помогнаха. Аз ве­роятно съм изглеждала много

зле, когато в Спешен център ме свалиха от колата, защото де­журните от екипа реагираха веднага. Устата ми беше пре­съхнала, кръвното ми беше много високо, а пулсът уско­рен. Направиха ми инжекция и ме оставиха под наблюдение три часа, докато състоянието ми се нормализира.

В дъното на всичко това е стара история. Преди време Петър Хаджистоянов открадна от колата на сина ми Пепи 2600 лв. Той подаде жалба, но по­лицията нищо не направи. След известно време дойде писмо, с което ни уведомяваха, че няма доказателства, за да се образува дело. Не мога да си обясня как не са могли да сне­мат отпечатъци от колата. След този случай започнаха и зап­лахите. Хаджистоянов заплаш­вал бившата приятелка на Пе­пи, дъщеря ми Мариела – също. Той има някаква мания да на­пада жени, набелязва си някоя и започва да я тормози. Мисля, че с нас постъпва така, за да предизвика сина ми, да се стиг­не до физическа саморазпра­ва и да го задържат. А и двама­та при предишното снемане на показания са подписали про­токол, че няма да се самораз­правят. Аз също подписах та­къв протокол и полицаят ми заяви, че ако тръгна да се са­моразправям, ще ме вкарат 14 дни в ареста. Това положение е абсурдно. Означава, че ако П. Хаджистоянов отново ме на­падне, аз трябва да стоя и ни­що да не правя. За случая ще подам срещу П. Хаджистоянов жалба в прокуратурата. Ще си търся правата, защото никой няма право да ми ги нарушава.

Доколкото съм запозната, срещу Хаджистоянов има пус­нати доста жалби, но явно то­ва не е достатъчно. Какво трябва да стане, за да пред­приемат компетентните органи някакви мерки срещу П. Ха­джистоянов? Силно се надявам полиция и прокуратура да си свършат работата.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене