Търсят 240 000 лв. за разширяване на училището в с. Дъбница

Общинският съвет в Гърмен даде съгласие за изграждането на двуетажна масивна пристройка в Урегулиран поземлен имот по плана на село Дъбница. В сградата ще бъдат обособени две класни стаи. Тя ще бъде построена в югозападната страна на Обединено училище „Христо Ботев” в селището, като възложител е община Гърмен.

Проектът предвижда новата постройка да е с топла връзка със сегашното школо и да е на площ от около 100 квадратни метра. Необходими са около 240 000 лева за осъществяването на строителството.

„Ще искаме тази сума да ни бъде осигурена от Министерството на образованието и науката. Готови сме да кандидатстваме и по международни програми. В момента тук учат 172 деца от първи до осми клас. От следващата учебна година обаче вече ще имаме една паралелка девети клас, а от 2019/2020 г. тук ще учат и десетокласници, също една паралелка. Затова искаме да разширим базата си”, заяви директорът на ОУ „Христо Ботев” – Илия Цацев.

Проектанти го уверили, че строителството може да приключи за 3 месеца, време ще отнеме и възлагането на обществената поръчка. Всички се надяват, че парите ще бъдат осигурени и пристройката ще е готова за ползване още за старта на учебната година 2018/2019 г.

/kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене