Удариха дървената мафия във Велинград, разкриха долна схема за крупни измами!

Ченгетата от Икономическа полиция – Пазарджик, заедно с НАП Пловдив, изпълнителната агенция по горите, областната инспекция по труда са тарашили тези дни фирми, които се занимават с дърводобив във Велинград.

Ударена е част от дървената мафия. Арестуван е управителят на „НАЛЕКС Груп“. Той се казва Атанас Кръстев. Предстоят още арести.

Когато е извършена проверка в склада, ченгетата установили, че по документи, фирмата трябва да има определено количество дървесина, а реално в склада тя е с над 1000 куб. метра по-малко.

Това означава, че дървесината е продадена и не е осчетоводена, съответно се укриват данъци.  В производствената база на фирмата са открити и две непълнолетни момчета.

Намерени са и десетина души, които се трудят без договори и документи. Втората атакувана фирма е „Тория ООД“ с управител Гьоргена Караиванова. Тази фирма е една от най-големите в региона за производство на палети. Там е открита липса на над 350 тона от материала, което също е укриване на данъци.

В момента се установява дали между двете фирми има връзка. Полицията, заедно с изпълнителната агенция по горите в София ще проверява и ще рови дали в схемата за източване и крупни измами, са замесени горски служители от Велинград.

/blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене