СТРАШНО ВЪЗМЕЗДИЕ!

Роднини искат 1 730 000 лв. кръвнина за смъртта на мъжете, пили отровна ракия при бизнесемена Тайфи Мекльов

Роднините на починалите шестима мъже , пили отровна ракия  в цеха на бизнесмена от Якоруда Тайфи Мекльов, поискаха 1 730 000 лв. кръвнина. Гражданските искове бяха предявени на днешното разпоредително заседание в Окръжен съд- Благоевград.

Собственикът на дърводелски цех е обвинен за това, че през декември 2015 г. в Якоруда е продал опасна за здравето спиртна напитка- метилов алкохол примесен с вода, който уби шестима мъже, а други бяха натровени и приети в болница. На вчерашното заседание трябваше да се реши по какъв ред ще протече наказателният процес, но поради неявяване на съпругата на един от шестимата починали мъже,  ход не бе даден.

Съдебният състав, председателстван от Маргарита Коцева, прие депозираните граждански искове за обзещетения от наследниците на другите петима пострадали и уважи искането на оцелелите осмина мъже да им бъде назначен общ служебен адвокат. Делото бе отложено за месец април. За престъплението, в което е обвинен по чл. 350 ал.3 от НК, Тайфи Мекльов го грози затвор от 3 до 15 години.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене