Без категория

Кметът на Кавракирово приет по спешност в болница!

С остър инфаркт в кардиологичното отделение в санданската болница е приет кметът на петричкото село Кавракирово Александър Треновски. Вчера малко след 07.00 ч. екип в състав д-р Илия Тонев, д-р Димитър Станоев и д-р Великов са извършили успешно „стентиране“ на Ал. Треновски.

„В първите часове от интервенцията Треновски е в добро състояние”, това каза вчера д-р Ил. Тонев, управител на Югозападна болница. Той поясни, че Треновски се е почувствал зле, с болки в сърдечната област след полунощ около 03.00 ч. По спешност е настанен в кардиологичното отделение на болницата в Сандански. След извършена коронарография на Ал. Треновски са поставени два стента, състоянието му се следи от дежурния екип в отделението.

50-годишният Александър Треновски е втори мандат кмет на село Кавракирово. Има син и дъщеря, и двамата са семейни. Синът му се занимава със земеделие. Преди да получи инфаркт, е бил ангажиран с проблема с тежката пътна обстановка заради обилния снеговалеж. Стресът се отразил зле на здравословното му състояние.

Селските кметове в Петричко вчера се организираха, след като приключат със служебните си задължения, да посетят в болницата в Сандански колегата си, за да го подкрепят и да му дадат кураж да преодолее по-лесно здравословния си проблем.

Разбра се, че кметът на с. Кърналово Стоян Бойчев е съдействал на колегата си в критичната ситуация. „Като колега му помогнах, потърсих мои приятели общински съветници, за да бъде настанен по спешност в санданската болница”, лаконичен бе Ст. Бойчев.

ЕКИП „СТРУМА”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене