Хеликоптер на „Планинска грижа“ кацна по спешност на писта „Томба“ в Банско

Медицински хеликоптер кацна по спешност на най-известната у нас писта – „Томба“ на Бъндеришка поляна в Банско, за да окаже помощ на пострадал скиор. Мъжът се спускал по трасето, когато рязко излязъл встрани. От падането скиорът ударил сериозно главата си и е получил тежки наранявания по тялото. На място веднага са извикани екипи от Планинска спасителна служба. Първо до пострадалия пристигнаха спасители на ски, които отцепиха района около скиора. Минути по-късно към тях се присъединиха и служители на ПСС с две шейни. Спасителите установиха, че състоянието на мъжа е критично и се налага транспортирането му с хеликоптер до най-близката болница. Тъй като пострадалият е застрахован с „Планинска грижа“, служителите на ПСС се обадиха на спешния телефон 0800 10 200, за да извикат въздушната линейка на „Лев Инс“. Буквално за минути е организирана помощ от кризисния щаб на „Планинска грижа“ и към мястото излита медицински хеликоптер с необходимата животоспасяваща техника. Въздушните и наземните екипи координират действията си и се обаждат в най-близката болница, за да информират за състоянието на скиора и времето, за което той ще бъде транспортиран до там.

За щастие екшънът, разиграл се на писта „Томба“ е част от сценарий на възстановка на спасителни действия, която цели да покаже реалните възможности на въздушното спасяване, което се предлага със застраховка „Планинска грижа“. Освен транспортен асистънс, продуктът дава на любителите на зимни спортове и туризъм сигурност в планината и въздушно издирване в случай на нужда.

Сценарият, разигран на най-известната писта на Балканския полуостров, е написан по действителен случай. Хеликоптерът на „Лев Инс“ е оказал помощ на десетки пострадали през миналата година, които благодарение на бързината и отличната координация  между екипите, в момента са при семействата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене