Пет катастрофи през почивните дни – в Мосомища, Разлог, Хаджидимово, Копривлен и Благоевград

полиция

През изминалите почивни дни, на територията на област Благоевград, са станали следните ПТП:
На 02.05.2014г. около 16:50 часа, мотопед „Симсон”, управляван от неправоспособния водач Р.Д./58г./ от с.Мусомища, движейки се по път с наклон в с.Мусомища, общ.Гоце Делчев, излиза в ляво от платното за движение, блъска се в бордюр и пада, като вследствие на инцидента, с разкъсно-контузна рана в областта на главата е пострадал Р.Д. С техническо средство е установено наличие на 1,44 промила алкохол в издишания въздух на водача Р.Д.
На 03.05.2014г. около 17:30 часа, лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от Е.К./22г./ от гр.Якоруда, движейки се по ул.”Миланица” към изхода на гр.Разлог, излиза в дясно от платното за движение и се блъска в крайпътно дърво. В резултат на станалото ПТП са пострадали: водачът на автомобила, който е с наранявания в областта на лицето и пътуващата в автомобила К.Д./22г./ от гр.Якоруда, която е с разкъсно-контузна рана в областта на челото. След извършен медицински преглед в ЦСМП-Разлог пострадалите са освободени за домашно лечение. Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на водача е отчела наличие на 1,30 промила алкохол в издишания въздух.
На 06.05.2014г. около 02:20 часа, лек автомобил „БМВ”, управляван от С.К./24г./ от с.Туховища, движейки се по ул.”Прогрес” в гр.Хаджидимово, с несъобразена с пътните условия скорост, излиза в дясно от платното за движение , блъска се в паркиран лек автомобил „Форд” и допуска ПТП, при което, с порезни рани в областта на лицата, са пострадали: водачът на автомобила и пътуващия в него А.С./18г./ от с.Туховища. След извършен медицински преглед лицата са освободени за домашно лечение. Пробата с техническо средство е отчела наличие на 0,97 промила алкохол в издишания въздух на водача С.К.
На 06.05.2014г. около 05:00 часа, лек автомобил „Тойота”, управляван от Б.Б./49г./ от с.Копривлен, движейки се в посока от с.Копривлен към с.Баничан, с несъобразена с пътните условия скорост, излиза в дясно от платното за движение, преобръща се и допуска ПТП, при което без опасност за живота, с травма в областта на главата е пострадал Б.Б. С техническо средство е установено наличие на 1,36 промила алкохол в издишания въздух на водача на автомобила.
На 06.06.2014г. около 21:20 часа в 01 РУП-Благоевград е получен сигнал за самокатастрофирал, на ул.”Менча Кърничева” в Благоевград, лек автомобил „Мерцедес”, управляван от С.К./21г./ от гр.Благоевград. Стехническо средство е установено ,че същият е управлявал автомобила с наличие на 1,60 промила алкохол в издишания въздух. При инцидента няма пострадали лица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене