П. Курумбашев в Гърмен: БСП трябва да победи на 25 май, за да си отиде ГЕРБ трайно от властта

курумбашев

„Сега е време разделно и на 25 май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи“, заяви пред събралите се на Гергьовден активисти и симпатизанти на социалистите в Гърмен кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България – Петър Курумбашев.
Той отбеляза, че ако БСП се нуждае от тази победа и ако социалистите победят в предстоящите избори, това ще окаже огромно значение за правителството на Пламен Орешарски и ще даде по-голямо самочувствие и тласък на работата му. Според него изборите имат голямо значение и за отношенията между БСП и ДПС.
В края на своето изказване Петър Курумбашев запита с ирония присъстващите дали искат да се върне правителството на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, което според него за 4 години управление „няма никакви кусури”. Според него ГЕРБ си отива трайно от властта, но за да се постигне това, БСП трябва да победи убедително на 25 май.
„БСП и Коалиция за България в рамките на половин година проведоха широка демократична открита вътрешнопартийна кампания за формиране на листата. Пред очите на цялата партия, пред очите на цялото общество. И виждаме резултатите, защото няма никакво съмнение, че тази наша листа превъзхожда по качество и подготовка“, заяви от своя страна народният представител Емил Костадинов пред присъстващите в сградата на общината в Гърмен. Той отбеляза, че листите на останалите политически партии са се формирали за една вечер.
„ Ние съумяхме да постигнем много силно качество и боеспособност. Затова в тази листа са такива фигури, които са осъществени и доказани в обществото като Петър Курумбашев, Достена Лаверн. Затова начело на листата е президентът на партията на Европейските социалисти – Сергей Станишев. Също така изявени и дългогодишни представители на ръководството на БСП като Георги Пирински, Илияна Йотова и редица други млади хора“, допълни секретарят на НС на БСП и депутат Емил Костадинов.
Според Костадинов БСП има само един враг на изборите и това е ГЕРБ. Той обясни, че социалистите имат много противници, но врагът е само един. Един от най- големите противници е незаинтересоваността на българския гражданин от предстоящите европейски избори. Той заяви, че тези избори имат важно национално значение – за да бъде Европа по-солидарна и по-социална.
Преди срещата в Гърмен кандидатът за евродепутат Петър Корумбашев, придружен от народния представител от Коалиция за България Емил Костадинов и областния председател на БСП Благоевград Юлиян Гошев, както и обществеността в Гоце Делчев поднесоха цветя пред паметника на „Загиналите през войните”.
Групата социалисти посети и построения на хълма край град Хаджидимово манастир „Св. Великомъченик Георги Победоносец“, където всички запалиха свещи за здраве и дълголетие.

infomreja.bg

гърмен

курумбашев 1

костадинов

хаджидимово

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене