Неврокопчанин става посланик в Москва?

Атанас Кръстин, който е секретар по външната политика на държавния глава, е предложен на правителството за амбасадор преди часове, съобщава Фактор.бг.

Бойко Борисов обяви пред бТВ, че президентът Румен Радев е предложил посланик в Москва.

Новината, която премиерът обяви без да посочва име, бе потвърдена и уточнена от източник от президентския екип, пише Фактор.бг. Номинираният за посланик Атанас Кръстин е роден през 1958 г. в Гоце Делчев. Дипломат от кариерата, който е завършил международни отношения в УНСС в София и в МГИМО в Москва със степен магистър по международни отношения.

60-годишният днес Кръстин е работил в различни звена и дирекции на външно министерство, бил е на дипломатически постове в посолството ни в Берлин, генерален консул в Бавария и в Баден Вюртенберг (2006-2010 г.), български генерален консул в Ниш до 2016 г. На 23 януари 2017 г. с указ на държавния глава става секретар по външната политика.

Владее немски, руски, английски и виетнамски.

През 2013 г. като консул на България в Ниш декларира в Сметната палата 3 апартамента – 2 в София и един в Пазарджик, автомобил ауди А4 за 23 500 лв., купен през 2010 г., 21 000 евро влог в чужбина и 5 500 евро влог в България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене