Ужасяващи подробности за нахапаното от питбул 4-г. момиченце

Майката на нападнатото от питбул дете в Дупница Радостина Грозданова е подавала многократно жалби в полицията срещу собственичката на кучето Ива Крумова, но резултат няма. Това се разбра вчера, ден след инцидента, за който „Струма” информира.

Бабата на детето Стефка и собственичката на питбула Ива Крумова живеят в една къща на ул. „Ген. Тодоров“ №14 в Дупница. Кучето Нерон, което е на 2 г., било пускано да се разхожда свободно в общия двор на къщата и дори по улицата.

Репортер на „Струма“ откри Радостина Грозданова и малката й дъщеричка на ул. „Саморанска“ №38 в Дупница. Ето какво разказа майката, която още бе в шок от преживяното:

„Бях на гости на майка ми, която живее в една къща със собственичката на кучето. Ползваме едно стълбище. Тръгнах си с двете деца, съседското куче ни пресрещна на улицата и се нахвърли върху по-малката, 4-г. Никол. Аз се спуснах и успях да вкарам в лекия ми автомобил по-голямата ми дъщеря, за да не я нападне и нея. През това време майка ми се хвърли върху кучето да спасява от острите му зъби малката Никол, която питбулът беше захапал за главата. Кучето разкъса якето на детето, това го спаси, тъй като беше доста дебело. Майка ми Стефка е с насинени ръце от зъбите на кучето. Докато се бореше с него, то й разкъса блузата, с която беше облечена. Голяма драма се получи – децата пищят, майка ми се бори с кучето. Успяхме да се отскубнем от озверялото куче, качихме се в колата и отидохме в Спешния център в Дупница.

Подавала съм много жалби в полицията за това куче, че собствениците го пускат без надзор по улицата, но резултат няма. И друг път е налитало на майка ми“, заяви Р. Грозданова.

4-г. Никол е с няколко шева на главата от захапката на кучето. Липсва малка част от скалпа на главата на детето. Вчера Никол още бе уплашена от преживяното.

От Спешен център – Дупница заявиха, че 61-г. Стефка е била само по потник, блузата, с която е била облечена, е останала на стълбището, разкъсана от кучето.

Репортер на „Струма“ отиде на ул. „Ген Тодоров“ №14 и потърси Ива Крумова, но в къщата нямаше никого, питбулът също не беше в двора.

От община Дупница разпространиха следното прессъобщение: „Във връзка с инцидента с нападнати дете и жена в района на жк „Развесена върба” от куче, порода питбул, тази сутрин служителите от отдел „Екология“ на община Дупница направиха проверка на собственичката на животното. Кучето е регистрирано редовно през миналата година в община Дупница. При направената проверка е съставен протокол на собственичката, както и наказателен акт съгласно наредбата на община Дупница за домашни животни, и по-специално за своенравни (питбул териер, бултериер), които задължително трябва да бъдат с намордници. Размерът на санкцията е от 100 до 250 лева за неупражняване на контрол по отглеждането на кучето съгласно законовите изисквания за безопасност”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене