Питбул захапа за главата 4-г. дете в Дупница

Питбул нахапа жестоко по главата 4-г. момиченце в градската градина в Дупница вчера около 19,30 ч. Бабата, 62-г. Стефанка, се опитала да отърве внучето си от захапката на кучето, но то нападнало и нея и забило острите си зъби в предмишницата на едната й ръка.

Стефанка, 4-г. й внучка и майката на момиченцето се разхождали в градската градина в Дупница, когато питбулът се отскубнал заедно с верижката от ръцете на собственика си и ги нападнал. Кръвожадното куче захапало за тила 4-г. дете. Майката пищяла ужасена от страшната гледка. Бабата Стефанка успяла да запази хладнокръвие и се хвърлила да спаси внучето си от захапката на кучето, но то нападнало и нея и я захапало за едната ръка, като оставило дълбока рана от острите си зъби.

Минаващи по алеите на градската градина, станали свидетели на нападението на питбула, се обадили на тел. 112 да търсят помощ. На място пристигнали екипи на Спешен център и РУП – Дупница. Пострадалите баба и внуче са прегледани от доц. Д. Недин, който заяви, че раната на ръката на Стефанка е дълбока. Четиригодишното дете е извадило късмет, че е оцеляло без тежки наранявания, въпреки че кучето е забило зъбите си в главата му. Според доц. Д. Недин няма опасност за живота на детето при първоначалния преглед, но ще му остане травма за цял живот от преживения ужас.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене