Петко Медвецки се върна в Банско

Две седмици преди старта на втория полусезон в Трета лига и 10 дни след като излови доскорошния си началник Йордан Баряков, че е ощетил клуба с почти 100 000 лв. от парите от фонд „Солидарност“ на УЕФА

За сефте в своята история „козлите“ имат спортно-технически директор, а неговото име е Петко Медвецки. Той е първото назначение на новия изпълнителен шеф Крикор Румян.

„Петко Медвецки е изключително положителна фигура и футболен човек с огромен опит. Знанията му ще са безценни и за треньорите, и за играчите, част от които са имали възможност да работят с него, когато той бе старши треньор тук, а и за нас от Съвета на директорите. Неговото привличане е първата ни стъпка към коренна промяна в мисленето в Банско и поставянето на основите на професионална структура на клуба, независимо че в момента се намираме при аматьорите“, заяви Румян.

Медвецки бе старши треньор на „козлите“ през последния им сезон във Втора лига, като напусна разочарован култовия стадион „Свети Петър“ миналото лято, след като зад гърба му тимът се раздаде за съперниците си и предопределено изпадна. За разлика от шефа на Банско, който е потомствен цесекар, 53-годишният спец е заклет левскар и почти цяло десетилетие е работил в ДЮШ на „Герена“. Медвецки също 9 г. е бил директор на школата в „Академик“ (София), а като треньор е водил „Шумен“ и „Велбъжд“ (Кюстендил).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене