Георги Костадинов: Нека направим Благоевград благоприятно място за отглеждане на деца!

Тъй като чух много коментари във връзка с изказването ми на сесията на Общински съвет Благоевград от 26.01.2018 г. публикувам това, което казах тогава, за да няма повече спекулации и въпроси:

Уважаеми господин кмет!

Уважаеми дами и господа общински съветници!

Уважаеми жители и гости на Благоевград!

Казвам се Георги Костадинов и съм тук, за да изкажа моето мнение, а също така и това на много други родители, живеещи в град Благоевград, относно промяната на наредбата за таксите в детските градини. И този проблем не е само на майките, а на всички родители. Така че е време да чуете гласа и на татковците.

Дами и господа! Повечето от вас са родители! Нима забравихте, че за да отглеждаш дете в днешно време е предизвикателство? Предполагам знаете, че една от причините (а може би и най-голямата причина) българите да отлагат във времето създаването на деца е именно безпаричието, несигурните доходи и все по-скъпият живот в България! С безумната промяна на наредбата за таксите в детските градини, която приехте на предишната сесия на Общинския съвет, вие не само, че не помагате на Благоевград да се повиши раждаемостта, а напротив – благодарение на тази наредба все повече родители се отказват от възможността да имат още едно дете.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене