ВИДЕО: Къща в с. Марчево се руши, процедурна грешка пречи за решаването на проблема

Домът на Иван Кокошаров от гърменското село Марчево има опасност да стане необитаем. От няколко годи подпочвени води се просмукват от зидовете и мухълът вече е достигнал до втория етаж и една от стаите вече е необитаема, а семейството е с две малки деца. При изкопните работи за дренаж и изолация се наложило прокопаване на тротоара, за да се включи отводнението в главната тръба на обществената канализация. Тогава изскочил неподозиран проблем – нивото на тръбите на главния канал са само на около 30 см под асфалта, а подпочвената вода е на около метър и половина по-ниско.

„Той е прокопал тротоара без да пита никой. Трябваше да дойди при нас, да заяви проблема. Нужно е да се направи проект и общината да поеме ремонтната дейност. Кокошаров ни заплаши, че щом не взимаме спешни мерки ще вика централните медии“, каза завеждащият служба ТСУ в община Гърмен, Петър Тигалонов. Той отказа да застане пред камерата на Топ Преса но заяви, че Кокошаров сам си е задълбочил проблема като е започнал изкопни дейности на тротоара, а щом ни плаши с телевизии – да се оправя“.

„А кметът на общината, Минка Капитанова отказва да ме приеме“, оплака се още потърпевшият Иван Кокошаров.

И така, „провинението“ на Кокошаров за незаконото разкопаване на тротоара и обидената администрация са на път един ден семейство Кокошарови да останат без дом.

Подробности и кадри от проблема вижте във видеоматериала, който представи потърпевшият Иван Кокошаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене