Треньорът на „Пирин“ /Рз/ с оставка в джоба заради „Марек“

Треньорът на волейболния „Пирин“ /Рз/ Северин Димитров ходи с оставка в джоба си след шестото поредно поражение на подопечните си във всички надпревари, последното от които с 2:3 на гости на „Марек“ преля чашата на търпението. Черната серия смъкна разложани от лидерската позиция на петото място, към което се приближи само на победа по-малко „Левски“, а до края на редовния сезон остават 5 мача. Клубното ръководство все още запазва мълчание по евентуалната треньорска рокада, но в планинското градче вече се спряга името на новия предводител Мирослав Живков, който беше част от най-големите успехи на местния тим в ерата „Балканстрой“ в периода 2007/2013 г. с два финала за титлата и един за купата на страната.

Междувременно „Марек“ и „Монтана“ изиграха отложения си двубой отпреди няколко кръга, с което в суперлигата отново се възцари баланс по брой срещи. Северняците стигнаха само за 70 минути до чистия успех с 3:0 /25:22, 25:17, 25:12/. В неравностойния сблъсък интригата се изпаряваше прогресивно в хода на мача, най-отчетливо разликата в класите се забеляза в третия гейм, в който дупничани записаха едва 12 т. Двама легионери от чужбина в двете половини на игралното поле си поделиха реализаторския приз с по 14 т. – угандиецът в тима на домакините Катбарт Малинга и руският диагонал в състава на победителите Кирил Клец. Монтанчани отново взеха преднина от две победи в повече от ЦСКА, показателят, по който се оформя крайното класиране преди шампионските плейофи. Осмото място на марекчани, гарантиращо участие в баражите за титлата, на практика не е застрашено

„МАРЕК“: Топалов, Катбарт-14, Дулчев-11, Велков-4, Йорданов-2, Апостолов-1, Колев-либеро /Иванов-2, Величков-1, Славчов-1, Станков, Михайлов-либеро/.

„МОНТАНА“: Клец-14, Аспарухов-9, Латунов-9, Абаев-7, Наков-7, Кьосев-4, Иванов-либеро /Тончев, Петров-либеро/.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене