Без категория

Социологът К. Стойчев купи 600 дка имот в санданско село, вдигна минирезиденция и стана съсед на банкерката Цветелина Бориславова

кънчо стойчев

Съветниците разрешиха на столичанин да прекара 10 км водопровод с топла минерална вода , искал да прави голф комплекс

Известният социолог Кънчо Стойчев е купил над 600 дка земя в землището на санданското село Зорница, където е изградил и едноетажна малка резиденция. Преди седмица той е получил разрешение от съвет­ниците в Сандански да прока­ра 10 км водопровод с топла минерална вода от с. Левуново до имота си в с. Зорница.

К. Стойчев е купил първо около 40 дка земя частна собственост. Впоследствие се насочва към общинска земя. Депозирал е молби до Общин­ския съвет и до кмета на об­щината да му бъде разрешено да купи земеделска земя, об­щинска собственост. Така от 40 декара е разширил имота си в землището на санданското село с 600 декара земедел­ска земя. Почти по едно и съ­що време социологът К. Стой­чев и банкерката Цветелина Бориславова се ориентират към инвестиции в землището на с. Зорница. Имотът на со­циолога се намира на около половин километър от този на Цветелина Бориславова.

Досега известният социо­лог е построил в имението си голяма едноетажна къща. От­ляво до нея има 5 дка ново- посадени лозя и овошки, за които се грижат трима жите­ли на с. Зорница. Местните хо­ра коментират, че голямата цел на К. Стойчев е да изгради в околността на селото голф игрище, а ако не успее, ще превърне имота в санданското село в голяма овощна гра­дина.

Репортер на „Струма“ оти­де на място и разговаря с жи­тели на селото. Те заявиха, че се надяват социологът да ин­вестира и да разкрие още ра­ботни места. Разказаха, че К.

Стойчев сядал с тях на маса и ги черпел.

Ето какво заяви Иван: К. Стойчев е народен, земен чо­век, като нас. Познаваме го и от екрана, и от пресата. До­бър човек е, разкри работни места и трима души и семей­ствата им се издържат от то­ва. Чакаме го с нетърпение да дойде всяка седмица. Ето, и след една седмица пак го ча­каме да дойде и да си попри­казваме. Не се големее. С все­ки подхожда по човешки. Дъ­щеря му и синът му също са идвали в с. Зорница.

Георги допълни: Радваме се тук да се разкрие голф игри­ще, тъй като това ще оживи района, ще идват много хора. След две седмици започва бе­ритбата на ранните череши в масивите на банкерката Цве­телина Бориславова. Това е работа и парички за нас. Бли­зо два месеца над 200 безра­ботни ще живнат с бране на череши.

Мечтата ни е тези богати хора да помогнат и улиците ни да заприличат на малко евро­пейско село. Защото сега при всеки дъжд къщите в долния край на селото се наводняват. Община Сандански в лицето на кмета А. Тотев ни помага, но след като толкова богати хора си купиха в селото имо­ти, се надяваме и те да инвес­тират в облагородяване на ра­йона, заяви и Стоян от с. Зор­ница.

Освен социолога Кънчо Стойчев, който е главен изпъл­нителен директор на TNS за Балканския полуостров, бла­гословията на съветниците в Общинския съвет в Сандански за минерална вода получи и собственикът на автосервиз на международен път Е-79 Ру­мен Воденов. Той бе съветник от партията на Яне Янев „Ред, законност, справедливост“ в предишния Общински съвет. Сега бившите колеги му раз­решиха да изготви предвари­телно съгласуване за ползва­не на минерална вода в зем­лището на с. Левуново.

Съветникът Антон Цанев, който гласува „против“, обяви, че ще обжалва решението на колегите си пред областната управа и пред Районна проку­ратура – Сандански.

Както „Струма“ писа, дирек­торът на „Агроводинвест“ – Благоевград, председател на ЗНС в Сандански, Евгени Па­найотов е първият, който по­лучи право да прекара мине­рална вода до жилищната коо­перация, която се намира на първия завой за бившата Та- това резиденция, сега ком­плекс „Свети Врач“ в Сандан­ски.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене