Известен компютърен специалист от Пиринско с мозъчен кръвоизлив, инсултът го повали след купон

36-годишен благоевградчанин, специалист по информационни технологии, е с мозъчен кръвоизлив, откаран е в столичния институт „Пирогов“.

Инцидентът станал вчера сутринта. През уикенда младият мъж бил на купон, където пил уиски. Сутринта се почувствал зле, но предположил, че причината е от алкохола. През нощта състоянието му рязко се влошило, оплакал се от силно главоболие, започнал да повръща и вчера сутринта по настояване на близките си потърсил лекарска помощ.

„Пациентът е приет в спешно отделение, след проведена консултация от невролог и неврохирург в доболничната помощ при изследването на скенер е установен мозъчен кръвоизлив”, каза дежурният лекар д-р Чаушева. Тя допълни, че точната причина за получения кръвоизлив в мозъка при младия мъж не е известна, възможно е да се касае за получено нараняване на главата при падане или за спукана аневризма. Транспортиран е с реанимобил на Спешен център – Благоевград в столичния институт „Пирогов“. „Той е контактен”, поясни д-р Чаушева.

Приет е в неврохирургия. Според столичните специалисти не се налага оперативна намеса, провежда му се консервативно лечение. Продължават да се извършват допълнителни изследвания, няма установена фрактура на кости на черепа.

36-годишният благоевградчанин е известен компютърен специалист, има собствена фирма.

Това е вторият тежък случай с поразен от инсулт млад мъж, станал само за три дни в Благоевград. 37-годишен шофьор към медицинска лаборатория от Разлог, както „Струма“ писа, получи инсулт по време на работа, той бе стабилизиран в реанимация на МБАЛ – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене