Зелена светлина за нов спортен комплекс в Гоце Делчев

Утвърдена е площадка за проектиране на обект „Спортни терени – игрища за футбол, тенис, баскетбол, съблекални, обслужващи помещения и санитарни възли“ в землището на град Гоце Делчев. Решението е на Областна служба по земеделие-Благоевград. Инвестиционното предложение е на местния футболист Любомир Витанов. Базата ще бъде разположена върху 5478 квадратни метра земеделска земя от пета категория, неполивна, собственост на инвеститора. Парцелът се намира в местността Текето.

Целта е да се построи модерен спортен комплекс. Възможностите за финансиране са две – с европейски или собствени средства, уточни преди време инвеститорът. С построяването на базата ще има още една възможност за децата и младежите от общината да спортуват. От община Гоце Делчев увериха, че подкрепят всяка подобна инициатива, която е свързана с подрастващите и с развитието на спорта. „Няма по-хубаво нещо от това младите хора да спортуват, защото спортът е преди всичко здраве. Спортът е и дисциплина, и каляване на характера”, увери кметът на общината – Владимир Москов.

Има и друго инвестиционно намерение по отношение на спортната инфраструктура в града. То е за изграждането на мини голф игрище в местността Горилата край Гоце Делчев. По проекта всичко е одобрено. Сега всичко е в ръцете на инвеститора – дама от града, за старта на същинската работа по създаването на този спортен обект върху площ от 8 декара.

В края на 2016 г. в Гоце Делчев бе открита модерна многофункционална спортна зала за 4 млн. лв. – от републиканския бюджет се отпуснаха 3,5 милиона лева, още 500 000 лева осигури от собствения си бюджет общината. Спортното съоръжение е с 1200 седящи места и още 500 правостоящи. В него може да се тренира и провеждат състезания по минифутбол, хандбал, баскетбол, волейбол, борба, бойни спортове, тенис на корт.

/kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене