Украинският бизнесмен Борис Ножкин, собственик на луксозен комплекс в Добринище в катастрофата с ранената тв журналистка Милена Милотинова

Украинският бизнесмен Борис Ножкин, собственик на луксозен комплекс в Добринище, катастрофира с джипа си „Хюндай”, като се заби челно в „Мазда”, в която пътувала бившата депутатка, сега тв журналистка, Милена Милотинова. Тежката катастрофа стана на пътя между Симитли и Банско. Милена Милотинова пътувала заедно с приятелката си Елисавета Панкова, двете се връщали от Банско. Челният сблъсък между двата автомобила стана завчера около 18,50 часа.Свързано изображение

От ОД на МВР – Благоевград съобщиха, че „Хюндай“, управляван от 56-годишния водач от Добринище, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на дясна крива навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в лек автомобил „Мазда”, който е управляван от Елисавета Панкова. При сблъсъка пострадали водачката и пътничката в лекия автомобил „Мазда“. Пострадалите жени са приети в спешно отделение на благоевградската болница в 20,10 часа.

„И двете пациентки не са губили съзнание, те са ползвали обезопасителните колани и имат оплаквания от болки в гръдния кош”, каза дежурният лекар д-р Димитър Валюков. Той поясни, че едната от тях е с нараняване в областта на главата и порезна рана на ръката, другата е с болки в гърдите. „Отварянето на еърбеците ги е предпазило от сериозни наранявания. Направени са им изследвания в образна диагностика на глава, шийни прешлени и гръден кош, тежки травми не са установени. Двете са в стабилно състояние и са освободени за домашно лечение”, каза д-р Валюков.

Пробите за наличие на алкохол в кръвта на водачите с техническо средство са отрицателни. Взети са им и кръвни проби за алкохол. Причините за пътния инцидент се изяснават от служители на ОД на МВР – Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство.

Милена Милотинова бе народен представител в 39-ото народно събрание от листата на НДСВ. Понастоящем е водеща на тв предаване.

Борис Ножкин е украинец, но живее в гр. Добринище, община Банско. Той е собственик на луксозния комплекс „Русковец“ в планинското градче. Живее там заедно със съпругата си Юлия и двете си дъщерички.

Местни споделиха, че е много уравновесен човек. Често пътувал до София, където се намира един от офисите на фирмата му. Ножкин е сред най-големите инвеститори в Добринище. Преди да започне бизнес в Пиринско, той е живял дълги години в Швейцария.

ЕКИП „СТРУМА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене