За пета поредна година празникът на виното събира ценители на напитката на Боговете в село Дъбрава

Станалият вече традиционен празник на виното ще посрещне своите гости на 3 февруари в благоевградското с. Дъбрава. Богатата програма, подготвена от кметството на село Дъбрава и Община Благоевград, ще стартира в 10:00 часа с дегустация на винени напитки. Компетентно жури от технолози ще оценява по качество, сорт и цвят най-доброто вино. Най-добрият производител ще бъде коронясан за „Цар на виното“. За награда е предвидено 30 литрово буре с дърворезба. Задължителното  условие към Царя на виното е за следващата година да го донесе пълно, така че всички присъстващи да могат да опитат от Божествения еликсир.

За участниците в дегустацията са предвидени предметни награди и грамоти, за гостите топла скара, богата музикалната програма, а от кметството обещават още много изненади.

Както всяка година в програмата е включена традиционна възстановка на обичай по зарязване на лозята.

По решение на кметското ръководство от 2016 година празникът на виното се провежда всяка първа събота на месец февруари, а не на 1 февруари. Целта е да се даде възможност на повече хора да се присъединят и да станат част от традицията и програмата в село Дъбрава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене