200 000 лв. за видеонаблюдение в Благоевград

Община Благоевград заложи 200 000 лева в бюджета за тази година за изграждане на система за видеонаблюдение. Първоначално камерите ще бъдат монтирани в централната градска част, жилищните квартали и парковите зони. 73 000 лева за еднократна помощ на граждани одобриха на своя сесия общинските съветници. Други 212 000 лева са за реализиране на дейности за подкрепа и личностно развитие на децата, субсидията за подпомагане на спорта е 120 000 лева, а 150 000 лева – за организиране на спортни мероприятия.

За 2018 година в бюджета са заложени 3 238 000 средства за издръжка на детските градини, центрове за деца, за текущи ремонти на сградите. За уличното осветление – поддръжка и поставяне на LED осветление, са предвидени 544 000 лева, за изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа – 900 000 лева. За изграждане на инфраструктурни обекти – ВиК мрежа, ремонти и благоустрояване в Благоевград и селата от общината, са заложени 4 694 938 лева.За дейностите по чистотата са отделени 5 милиона лева за разходи, свързани със сметосъбирането, извозването и обезвреждането на твърдите битови отпадъци и поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване. Осигурени са 200 000 лева за ин-витро процедури.

Дебатите в залата бяха основно по три проблема, които очертаха общинските съветници от различните групи – средствата, заложени за борба със замърсяването на въздуха с фини прахови частици, несъздаването на условия за привличане на големи инвестиционни проекти и приоритетните инфраструктурни проблеми. Конкретните предложения за промяна в бюджета, направени от комисии към ОбС и от съветници на самото заседание, бяха подложени на гласуване в зала. Бе одобрено предложението на Комисията по развитие на селските райони, земеделие и горско стопанство от разходната част на бюджета да отпадне изграждането на пасарелка над ул. „Ал. Стамболийски“, от пешеходния мост до алеята за храм „Въведение Богородично“, в размер на 200 000 лева.

Съветниците приеха предложението на Захари Хаджийски тези средства да бъдат пренасочени за изграждане на плътна ограда на старите гробища. Идеята е да се осигури спокойствие на гражданите, дошли на поклонение, както и на гражданите, посещаващи близките инфраструктурни обекти. Не бе прието предложението, направено от Албина Анева, да се прекрати финансирането на ОФК „Пирин” и средствата от него да бъдат насочени към детските градини и яслите, за да отпаднат таксите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене