В Симитли няма протести, глад и безработица, престъпленията за 2017 г. са само 22!

Само 22 престъпления са регистрирани в община Симитли за миналата година, а цифрата е повече от любопитна на фона на ескалиращата престъпност в България.

От тези 22 престъпления 7 са кражбите от черкви и търговски обекти, станали само за ден. Те са разкрити, като е установено, че крадците са външни бригади от Дупница и Благоевград.

Има една телефонна измама на 700 лева, която също е разкрита, разкрити са и 80 % от останалите престъпления.

Няма тежки престъпления в Симитли, коментира и кметът Апостол Апостолов.

„Тук се живее спокойно, няма престъпност, защото хората са различни, възпитават децата си от малки, работи се превантивно от страна на полицията и общината. Един от факторите, които водят до липсата на престъпност е, че Симитли е сред малкото общини в страната, където няма безработица, хората ни са трудолюбиви, има достатъчно разкрити работни места, раждат се деца, млади семейства идват да живеят и работят на територията на община“, казва още кметът.

„Възпитаваме децата си от малки да почитат празниците, църквата, затова и тук амбицията ми като кмет бе наред с всичко останало да изградя във всяко село храм, всяко село да има собствен празник. Възпитаваме поколението в уважение към традициите и църковните празници“,разказва кметът Апостолов, за когото се твърди че познава поименно всеки от жителите в града и общината.

„Мисля, че в Симитли е спокойно, защото тук хората са закърмени с вяра в бога, за последните 12 години изградихме множеството параклиси и храмове, над 50 са параклисите и няколко големите храмове“, категоричен е още Апостол Апостолов./pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене