„Пирин“(Гоце Делчев) започна подготовка с 30 футболисти

Отборът на „Пирин“(Гоце Делчев)най-късно започна подготовка сред тимовете в югозападната Трета лига

Първото през 2018 занимание, започнало с традиционния водосвет, отслужен от отец Николай от черквата „Архангел Михаил“ в южния град. На него отсъстваха защитникът Александър Георгиев, заминал на проби в Поморие, халфът Иван Макриев, на проби в „Литекс“, преминалият при съименниците от Разлог Кръстьо Пишев и Слави Калчунков, който напусна в неуточнена посока. Все още не е ясно какво е положението около Иван Грънчаров, който не бе на първото занимание на неврокопчани, но от клуба обясниха, че има лични причини за отсъствието си. Това обаче не попречи на стадиона в Гоце Делчев да излязат 30 футболисти, а в състава да има немалко нови попълнения, включително и в треньорския щаб. На линия бе привлеченият през зимата за помощник треньор Иван Маринов, който се завърна у дома, след като за последно бе в щаба на Иван Колев в „Локомотив“(София). На него ще се разчита да бъде помага на Румил Жотев в работата му заедно с Виктор Шишков, който заедно с Радослав Джугданов и Живко Грозданов. Те също отсъстваха, но поради участието си в дебютния семинар за обучението си за получаване на най-ниския лиценз в треньорската професия.

На линия бе най-класното ново игрово попълнение до момента – бившият футболист на ЦСКА 1948 и доскорошен капитана на „Спартак“(Плевен) Атанас Кръстев. Заедно с него за първо занимание с отбора се съблякоха още Николай Чаушев, Ангел Кюмурджиев и Ваис Вранчев, играли за последно за лидера в „А“ ОФГ „Места“(Хаджидимово).

В Гоце Делчев се завърна Десислав Токов, който се готвеше с „Пирин“ и през лятото, но имаше малшанса в началото на сезона да претърпи контузия. Още в първия двубой на неврокопчани срещу ОФК Елин Пелин кракът му бе счупен след тежко влизане на противников състезател и на практика пропусна есенния полусезон. Освен него в клуба ще тренират и няколко юноши, чиито имена ще бъдат оповестени малко по-късно.

Най-късно до понеделник се очаква в стана на южняците да акостира поне още едно ново попълнение, коментираха от ръководството. Лично председателят на УС Иван Близнаков даде да се разбере, че до тогава ще стане окончателният изход от преговорите с двама състезатели, единият от които така коментираният преди това вратар, който да бъде алтернатива на титуляря Захари Димитров. Санданчанинът спази думата си и пристигна в Гоце Делчев въпреки слуховете за негово напускане. „Един месец може да бъде достатъчен за подготовката ни, която на практика не е прекъсвала, след като стадионът бе отворен и постоянно момчетата водеха свои индивидуални занимания. Имаме нови футболисти, които утре ще се присъединят и има други, които тепърва ще пристигат. Вече имаме договорени 4 контроли, които вече бяха оповестени – срещу „Пирин“(Разлог), „Кариана“(Ерден), „Места“(Хаджидимово) и юношите на „Лудогорец“, сборна формация 17 и 18-годишни. Освен тях в преговори сме с още един отбор, с който предстои да видим окончателно какво ще се случи. Става дума за чуждестранен тим и все още не е ясно кога ще пристигне в БЪлгария. Има предложения и от някои други родни отбори, но ще преценяваме допълнително противниците си,“ коментира Иван Близнаков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене