Зимен празник край хижа „Гоце Делчев”

Куп игри, забавления, изненади и награди обещават организаторите на зимния празник край хижа „Гоце Делчев” в Пирин планина. Атрактивното събитие ще се проведе днес, 27 януари, а началото е още в 10 часа, за да има повече време за празнуване.

Акцентът ще е върху доброто настроение и приятните емоции за малчуганите, които ще ползват напълно безплатно влековете на пистата. Идеята за този празничен ден е на концесионера на зимните съоръжения над град Добринище. Разбира се, с предимство ще са надпреварите по ски, всеки ще може да се наслади на любимия си зимен спорт.

Предвидени са и семейни игри, в които деца и техните родители ще покажат уменията си да карат ски. В района на хижата ще бъдат разположени и батути за хлапетата.

„Целта е да популяризираме белите спортове, да накараме децата да оставят компютри и мобилни телефони и да се качат на чистъ въздух в планината, за да се разтоварят от ежедневието си със спорт, игри и много усливки. За тях ще има най-много награди, както и лакомства, осигурени от спонсорите на проявата”, разкри кметът на град Добринище Китан Галчев.

Малчуганите ще се подкрепят и с топли напитки – чай, какао, мляко. Снежната покривка е много добра, пистата е в перфектно състояние. Всяко дете ще усети тръпката от хронометъра пред погледите и обективите на своите родители и приятели. Зимното шоу на деца и възрастни ще продължи през целия съботен ден./pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене