ОбС-Благоевград прие бюджета на общината за 2018 година

След двучасови дебати Общински съвет Благоевград прие бюджета на Общината за 2018 година. Бюджетът като обща стойност е 67 229 412 лв. и бе гласуван с 26 „за“, 11 „против“ и 3 „въздържал се“.

Местните парламентаристи приеха промяна в капиталовите разходи на бюджета, която обаче не се отразява на общия му размер. Общинските съветници приеха с 24 „за“, 7 „против“ и 9 „въздържал се“ отпадне от капиталовите разходи изграждането на надлез над улица „Ал. Стамболийски“, от пешеходния мост до алеята за храм „Въведение Богородично“ на стойност 200 000 лв. След това местните парламентаристи решиха с 22 гласа „за“, 11 „против“ и 6 „въздържал се“, същите средства да бъдат използвани за изграждането на плътна ограда на старите гробища в Благоевград.

На гласуване бе подложено и предложение да отпадне от бюджета на общината изграждането на водопровод за минерална вода на стойност 300 000 лв., но общинските съветници не го приеха.

Бурни дебати предизвика предложението на Албина Анева да отпаднат средствата за ОФК „Пирин“ в размер на 450 000 лв. и с тях да се намали пропорционално таксата за детските градини и ясли в общината. Това предложение обаче бе отхвърлено, като само 7 общински съветници гласуваха „за“, 25 бяха „против“, а двама се въздържаха.

Първото редовно заседание на ОбС Благоевград продължава и в момента. Както Е79news писа в него има заложени 21 точки, като бюджета бе трета. Преди това Председателят на местния парламент Радослав Тасков направи отчет на дейността на ОбС за второто шестмесечие на 2018 година.

/Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене