Скандалите в социалния център “Хризантема” в Габрово продължават – служителка направи потресаващо разкритие за ръководството

Служителката в социалния център “Хризантема” в Габрово за деца с увреждания, заснета как удря момиче, твърди, че ръководителката на дома и социалният работник са правили клипове за развлечение.

„Чувствам се повече унизена, отколкото виновна”, заяви Татяна Донева пред bTV. Тя допълни, че е била провокирана от ръководството. „Тези клипове и всякакви други, които правеха по цял ден, ги използваха за развлечение”, заяви Донева. „Използваха децата за развлечение, най-вече тази Веселка, която беше опасна за децата”, допълни Татяна Донева.

„В конкретния случай аз влизам да чистя в стаята, стаята е пълна с фекалии, омазано навсякъде – бюра, шкафчета, абсолютно всичко. Започвам да чистя, в това време ръководителката и социалният работник казват тихо на ухото на Веска: „Удари мама Таня”, понеже тя така ми казваше. Тя, естествено, като умствено изостанало дете, реагира първосигнално, веднага върши това, което ѝ се каже. Удари ме веднъж в гърба, изтърпях го, но втория път, когато ме уцели в главата, наистина нервите ми не издържаха”, разказа тя.

„Сложих я на тоалетната и започнах да я бърша. Затова казах, че ме е гнус, просто инцидентно я ударих с парцала, и то не толкова силно. Това беше целият случай. Жалкото е, че нашите ръководители просто си правиха развлечение с децата”, посочи още Донева. Тя отбеляза, че момичето не е ударено толкова силно, колкото изглеждало на записа. „Ако те искаха да ми направят забележка, щяха веднага да ми направят”, допълни тя.

Уволненият ръководител на Център за настаняване „Хризантема” Маринела Лазарова беше категорична, че не е присъствала на тези видеозаписи. Социалният работник Йорданка Милчева пък твърди, че е направила забележка на служителката, а записът е направен за доказателство. 10-12 души са разпитани по казуса до момента.

/blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене