Напрежение в КАТ-Петрич! Километрични опашки при минусови температури

На абсурдни ситуации и казуси се натъкнахме тази сутрин, когато отидохме в КАТ-Петрич. На минусови температури над 20 души се редят на опашка, за да регистрират автомобили, а някои от тях са за смяна на талони.

Оказа се, че днес има проблем в системата, с която се извършват регистрациите на автомобилите, като не е ясно дали въобще тя ще заработи. Въпреки това обаче около 20 души чакат в студа за регистрация, като някои от тях са на опашката от, прекарали нощта и са спали в автомобилите си, за да не загубят реда си.

Мъж от Петрич, пожелал да остане анонимен вече трети ден виси пред регистрационните гишета, за да смени талона на автомобила си. Същият днес би трябвало да бъде първи в колоната от чакащи, но може и да не успее да го направи, ако системата не заработи.

Хората се оплакаха от сериозната липса на кадри, тъй като двама души- техници и една жена, която обработва документите са прекалено малко, за потока на автомобили, който трябва да се обработи. С тази липса на персонал и дългите опашки се създава напрежение между хората, възникват скандали, което допълнително изнервя

„Седиме тук в студа и чакаме. В кой век живеем??? Кажете ми вие дали живеем в нормална държава? Абсурдите тук се трупат с всеки изминал ден. Защо преди около 2г. нямаше такъв сериозен проблем какъвто е сега. Не е нормално трима души да са на ръба на възможности и на силите си, за да свършат работа. Ние знаем, че те не са виновни и те страдат, заради всичко това. Нека министри и управляващи да предприемат мерки. Това, на което всички ние сме подложени не е човешко. А и другото излагаме се пред чужденците. Петрич е граничен град. Тук идват хора от Гърция и Македония да регистрират коли и фирми. Като дойдат тук ние какво им показваме, безобразно висене, отношение и унижение.“ – завърши изказването си гражданин, който пази реда за сина си.

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене