Цинизмът на милионите! Светът на богатите и бедните.

Светът на богатите и този на бедните рядко се засичат в пресечна точка. Или поне в България!

Доказаха го баща и син Гущерови с циничното си и бездушно поведение. Запоят прераснал в преследване и завършил с блъскане на патрулка изкрещя неписаното родно правило: „За кокошка няма прошка, за милиони няма закони“.

Само няколко часа престой в районното и милионерското синче Християн отново потъна в лукса на прелестния си замък в полите на Витоша. А новото му силиконово бижу вече пълни жълтите медии с истории за блясъка на бъдещия годеж. „Какво е станало, голяма работа“, перчи се от Виена милионерът Добромир Гущеров, вместо да се извини за постъпката на сина си или просто да замълчи.

Това е единият свят. Светът на милионите.

Запознайте се сега със смелия млад българин Ники и баща му Димитър от Ямбол.

Тяхната история съвсем не е толкова пикантно-бляскава като тази на баща и син Гущерови. Ники няма 20 години, но се бори да спаси живота на татко си Митко, който е поддържан само благодарение на хемодиализния апарат.

За да спести пари за трансплантацията на бъбрек болният баща работи като строителен работник. Бъхти се и нощно време, въпреки риска. Попитан на какъв иска да е синът му, Димитър отговаря: „Честен!“, а очите му се навлажняват…

За присаждане на нов бъбрек в елитна турска клиника са необходими 28 000 долара. Толкова колкото пръска за няколко вечери по дискотеките Гущеров-младши. Или просто колкото чифт силиконови цици. „Какво е станало, голяма работа“, сигурно би казало богатото татенце от висотата на кулите с пари.

Добре е да си припомни тези думи, когато един ден усети как синчето му е прахосало фамилното имане и като нищо го бутне в някой старчески дом, но не във Виена, а в Перник.

Едва тогава може да осъзнае каква глупост е изрекъл, ако не е прекалено късно…

/blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене