Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily

Фермерите ще са малко по-близо до клиента

Земеделското министерство е почти готово с промените в правилата, по които малките производители могат да продават директно на клиенти месо и млечни продукти. Две са основните поправки, които леко облекчават режима: първо, ще може да се продава и в съседна област, а не само в района на производството. И, второ, двойно се вдига процентът на разрешеното за продажба количество.

Отнемането на лицензите на ЕРП-тата очаквано беше отложено

Очаквано Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отново отложи решението за отнемане на лицензите на електроснабдителните дружества. Това стана ясно на открито заседание на регулатора в понеделник. Причината този път е поисканото на 17 април от „ЕВН България електроснабдяване“ допълнително време за запознаване с новите доказателства, които Националната електрическа компания (НЕК) представи точно преди заседанието на 7 април.

“24 часа”

Компютър ще разпределя делата в МВР

С приемането на новия закон за МВР ще се въведе и случайното разпределение на делата на разследващите полицаи, заяви зам.-министърът Йордан Грамов. Той уточни, че разпоредбата не е разглеждана досега от МС и на първо четене в парламента.

Пепелянки ухапаха двама във Варна

Отровни пепелянки пратиха двама през почивните дни в токсикологията на Военноморска болница във Варна. Единият е бил ухапан в известният със змиите си района на скалния Аладжа манастир, а другият е бил нападнат във вилната зона „Боровец“.

“Сега”

Евролибералите се дистанцират от Пеевски

Лидерът на групата на либералите в ЕП Ги Верхофстад е настоявал ДПС да не слага в изборната си листа за евровота Делян Пеевски, но призивът му не бил чут, твърди електронното издание „ЮрАктив“, като цитира свой източник от групата на АЛДЕ. Верхофстад, който е и кандидат за шеф на Европейската комисия, се опитал да убеди лидера на движението Лютви Местан и заместничката му в партията Филиз Хюсменова да не създават напрежение с номинацията на Пеевски.

НАТО дала негативна оценка за модернизацията на армията ни

Военното министерство вдигна малко завесата около доклада на НАТО, който критикува състоянието на армията ни. Както „Сега“ разкри, преди посещението на главния секретар на алианса Андерс Фог Расмусен у нас България е получила документа, но МО го засекрети. По неофициална информация докладът критикува властите за намаляването на бюджета и провалената модернизация. В понеделник министърът на отбраната Ангел Найденов потвърди това.

“Труд”

Слънчев бряг е №1 по евтиния в Европа

Слънчев бряг, известен като нискобюджетна дестинация за чуждите туристи, се нареди на първо място по евтиния сред 20 курорта в Европа. Това показва проучване на британската компания Post Office. Изследването се прави на базата на цените на 10 стоки – напитки, храни и козметика. Не се включват транспортни разходи или такива за настаняване.

Пълна свобода за уреждане на мачове

Уреждането на футболни мачове у нас вече няма да е престъпление, ако проектът за нов Наказателен кодекс (НК) бъде приет в настоящия му вид.

“Стандарт”

Орешарски към бизнеса: Вдигайте заплатите

Заплатите у нас трябва да се вдигат, но умерено. Това препоръча Пламен Орешарски на конференция за заплащането на труда, организирана от КНСБ. Премиерът предупреди, че вдигането на възнагражденията трябва да бъде съобразено с ръста на икономиката и запазването на конкурентоспособността на фирмите. Синдикатите да не притискат бизнеса за резки скокове, а работодателите да не се страхуват да дават повече пари, призова Орешарски.

Газ от Турция може и до края на годината

Сюлейман Гьокче е дипломат с голям опит в кариерата. Завършил е политически науки в Анкарския университет, програма по външна политика на Оксфордския университет, социални науки в Близкоизточния технически университет. 47-годишният дипломат започва работа през 1990 г. Заема различни длъжности в министерството на външните работи и в посолствата на Турция в Рим, Исламабад и Лондон, представител на НАТО в Афганистан.

“Монитор”

Акция „Джеймс Бонд” на матурите

Квесторите влизат в акция „Джеймс Бонд” на предстоящите матури. След като през  последните години микрослушалките за преписване, подобни на устройствата, използвани във филмите за агента Джеймс Бонд, набраха такава популярност, учителите вече отлично са изучили знаците, по които преписвачите се издават. Това разказаха столични директори на училища пред „Монитор”.

Торнадо уби десетки в САЩ

Бури торнадо причиниха смъртта на най-малко 19 души в централната и южната част на Съединените щати.

Седемнадесет човека са загинали в южния щат Арканзас. Торнадо е преминало над няколко предградия на Литъл рок. Нанесени са щети на сгради и автомобили.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене