Заседание по делото за опит за yбийcтво, c подcъдим Николай Алеĸcиев се проведе в Окръжен съд – Благоевград

В Окръжен съд – Благоевград днес се проведе заседание по делото за опит за убийство, с подсъдим Николай Алексиев от с. Микрево, община Струмяни.

Делото започна в 9:50 ч, 20 минути по-късно от обявеното време, поради ангажираност на съдебния заседател в друго дело.

На предишно заседание по делото адвокат Пеева, която е адвокат на потърпевшия Иван Манолски не се яви, поради ангажимент в Софийския апелативен съд, без да депозира молба.

Поради тази причина, на днешното заседание тя трябваше да предостави искания документ, в противен случай ще и бъде нанесена глоба от 500 лв.

Днес отново адвокат Пеева не присъстваше и не представи документа. Даден и беше 7 -дневен срок, като адвокат Чалъмов се зае да я уведоми.

Припомняме, че на 14.02.2015 г. Николай Алексиев е направил опит да убие Иван Манолски в местността „Лозата“. В резултат на тяхната разправа Манолски е получил черепно мозъчна травма. Обезщетението, което искат е в размер на 100 хиляди лева.

По делото бяха извикани 6 свидетели.

Съдията по делото Маргарита Коцева помоли всички свидетели да напуснат съдебната зала и даде думата на подсъдимия Николай Алексиев.

Той разказа подробно цялата история, довела до гнева му.

„Аз не съм осъждан до сега, нямам представа как ще процедираме. Обвинението към мен е неоснователно и престъпно, спрямо моята личност.

Ще ви разкажа историята от самото начало. Взех едно обезщетение и реших да си купя агнета и кози, за да си имам работа и занимание.

Бях ангажиран с тях от сутрин до вечер, по цял ден само работа.

Един ден минавам случайно със стоката ми покрай лозето на Иван Манолски. Той беше там и извика,, Изкарвай стадото по-бързо или си прави сметката“.

Имаше една кирка и я размахваше. А, моето стадо изобщо не бе навлязло в неговата територия.

Аз си тръгнах и на следващия ден се случи така, че пак минах близо до лозето му. Срещнах се с един приятел и се заговорихме и не съм усетил кога стадото ми избягало и стигнало близко до него.

Там отново беше Манолски и го попитах,, Защо се заяждаш с мен“, по повод случката от предния ден.

Тогава той тръгна към мен заплашително и аз се почувствах застрашен и „му бих една глава“, а той падна.

С едната си ръка се хвана за главата, а другата му ръка беше зад гърба и съм почти сигурен, че държеше нож. Той винаги носи нож със себе си, много пъти съм го виждал.

Аз просто се защитих, предприех тази реакция по неизбежност. Нямам идея, защо лъже, че съм го ударил с брадва. Аз не нося брадва със себе си, само раница и една тояга.

След случая се прибрах вкъщи при жена ми и след малко пристигнаха полицаи С тях бяха и синът му на Иван Манолски, зет му и се разкрещяха,, Дръжте го да не избяга“.

За какво да бягам? Аз само го ударих и той падна. Имаше кръв по земята, но не съм го удрял с брадва.“, казва подсъдимия в своя защита. Делото продължи с разпит на свидетели.

Р. Андонов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене