Трето ОУ „Братя Миладинови” осъществи първата си дейност по проект „Посланици на здравето”

Започна изпълнението на дейностите по проект „Лесни стъпки към доброто здраве” на Трето ОУ. Проектното предложение на Трето ОУ бе единственото от община Гоце Делчев и едно от 5-те от област Благоевград, което бе допуснато до втора фаза на конкурса „Посланици на здравето”.

Проектът „Посланици на здравето”, който е с конкурсен характер, се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Участници в проекта са учениците от V б и VI б клас на училището, от които голяма част са и членове на училищния туристически клуб „Пирински стражи”.

Първата дейност по проекта бе осъществена в сградата на училището с подкрепата на един от партьорите по проекта – фирма „БиДиДжи – 2017” ЕООД. Темата на занятието, което премина като лекционен курс с проведена беседа заедно с партньор бе: „Нездравословна храна – Защо я харесваме? Защо е вкусна? Допълнителни екстри. Защо е нездравословна? Защо затлъстяваме?

Гости на мероприятието бяха и ученици от II б, V а и VI а клас, поради проявения интерес от тяхна страна и като членове на клуб „Пирински стражи”.

Гост на мероприятието бе и Ваня Горанова – родител на ученик от Трето ОУ, която бе приготвила мултимедиен продукт, който презентира пред децата. Нейната презентация заинтригува още повече учениците. С отличните си знания и професионализъм, г-жа Горанова предизвика активното участие на децата, както и коментари по темата за нездравословните храни.

За да се полуляризират дейностите по проекта всички желаещи, които искат да се запознаят с цялата полезна информация и да разполагат с готовите мултимедийни продукти, ще бъде създадена рубрика „Посланици на здравето” в сайта на Трето ОУ и в сайта на клуб „Пирински стражи”. Чрез създаването на тази рубрика всички ще имат свободен достъп до всички продукти и информация, изготвени специално за различните дейности по реализиране на проекта „Лесни стъпки към доброто здраве”. Също така информация ще бъде публикувана и във фейсбук страниците на училището и на „Пирински стражи”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене