Прочистете дебелото черво с ленено семе

Вредните хранителни навици водят до болки в корема, дискомфорт, наддаване на тегло, алергии, лошо храносмилане и забавяне на метаболизма. За всичко това се доверете на лененото семе – то е особено богато на диетични фибри, които помагат за отслабване, понижават холестерола и предотвратяват запек. С него не само ще прочистите дебелото си черво, но ще изгорите и излишните мазнини.

Първо е добре да разберете, че не е нужно всичко, което изяждате, да остава в организма ви. Особено ако става дума за т.нар. отпадни продукти, които се натрупват в червата и водят до подут корем. Това обикновено се случва, ако дневният ви хранителен прием е небалансиран – например преобладават прекалено тежки храни със съдържание на бяло брашно, рафинирана захар и мазнини. И в крайна сметка това води до дискомфорт, напълняване, алергии, лошо храносмилане и бавен метаболизъм.

Докато разчитате на лененото семе да се справи с всичко това, помагайте му – като хапвате повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки и храни с високо съдържание на фибри.

Лененото семе е мощен антикарциногенен агент, който блокира потока на естроген, тъй като има стимулиращ ефект върху този хормон (това идва от високото съдържание на омега-3 мастни киселини). Съдържа и вещество, което регулира кръвното налягане и артериалната функция, което го прави и отличен избор, ако търсите баланс при усвояване на мазнини, калций и калории.

Както казахме – тъй като съдържа най-много фибри, сравнено с останали семена, лененото семе е истинска суперхрана – горещо се препоръчва при диети, за понижаване на холестерола и за предотвратяване на запек. Освен това намалява и риска от рак на гърдата, простатата, белите дробове и дебелото черво.

Препоръчваме ви да се прочистите, като ядете ленено семе в продължение на три поредни седмици. Ще изчистите червата си напълно, ще отслабнете, ще елиминирате токсините и ще се чувствате прекрасно.

Консумирайте следните храни вместо обичайната си закуска:

Седмица 1: смесете 1 суп. л. ленено брашно със 100 мл. кефир

Седмица 2: смесете 2 суп. л. ленено брашно със 100 мл. кефир

Седмица 3: смесете 3 суп. л. ленено брашно със 150 мл. кефир.

През деня се хранете здравословно, доколкото ви позволяват възможностите. Най-добре е да консумирате сурови храни – плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки, и да пиете много вода.

Ако не можете да намерите кефир, използвайте обикновено кисело мляко, а най-добре ще е, ако намерите домашно.

/zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене