Без категория

АМ „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година – без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

АМ „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година – без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“. Това обяви в сутрешния блок на БНТ регионалният министър Николай Нанков.

„През тази година ще бъдат довършени и 30 км. предсрочно от АМ „Струма“ и те ще бъдат въведени в експлоатация, тоест ще бъдат открити и ще функционират в рамките на тази година, есента на 2018 година“, уточни регионалният министър.

„Паралелно с това вървим с тръжните процедури по „Железница“. Знаете събитията там отпреди 1 година, когато изчезваха документи. Довършваме тази процедура“, обясни още Николай Нанков.

По думите на министъра, през 2019 г. за леките автомобили винетките трябва да станат електронни, а за ТИР-овете над 3,5 т. ще бъдат въведени толтакси.

„Това беше основната логика между другото – освен повечето приходи в бюджета, да обърнем модела и да го направим справедлив и честен за всички български граждани. Да намерим баланс между бизнеса и между обществения интерес, тъй като няма друга страна в Европа, в която пътният сектор да се издържа от собствениците и ползвателите на леки автомобили“, каза още министърът.

Относно Програмата за енергийна ефективност до момента са санирани 996 сгради, одобрени са още 2022. Има 80 сигнала за нередности, обяви още Нанков.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене