БФС реши: Създава елитна група до 15 години

Българският футболен съюз въвежда още една Елитна юношеска група, след като вече няколко години вървят първенства до 19 и до 17 години

От лятото стартира Елитна юношеска група до 15 години на национално ниво. Днес изпълкомът на БФС прие предложението за дивизията на Емил Костадинов, обяви зам.-изпълнителният директор на централата Павел Колев.

Комисията за детско-юношеския футбол повече от година и половина опитва да прокара идеята, като в някакъв момент имаше вариант за две групи на географски принцип. Мнението на някои от най-богатите отбори обаче явно е надделяло.

Наборът, който първи застъпва в U15 от новия сезон, ще е на родените след 1 януари 2004 г. Отборите, които ще играят в тази група, са детските състави на тимовете от Първа лига плюс още два, за които критериите не са ясни.

Друго решение на Изпълкома, касаещо юношеския футбол, е въвеждането на безплатна онлайн платформа с над 2000 упражнения, направена по методиката на „Аякс“.

Коментар за бъдещето на селекционера на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков нямаше, отстрана на президента на централата. Борислав Михайлов заяви, че негово отстраняване не е обсъждано.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене