Разследващите стигнаха до родопска следа в стрелбата срещу данъчния шеф Иво Стаменов

Регистрирана в Кърджали фирма попадна в полезрението на разследването на атентата срещу данъчния шеф Иво Стаменов, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на отлично осведомени източници.

Припомняме, че 43-годишният Иво Стаменов, който е директор на отдел „Фискален контрол“ в Националната агенция по приходите (НАП), бе прострелян в 8.40 часа на 18 декември в София.

По време на нападението Иво Стаменов е бил в личния си автомобил. Джипът е бил в движение, когато е стреляно по него. Цветков е бил сам в колата си и е пътувал за работа.

След стрелбата мъжът е откаран във ВМА. Той е бил прострелян в дясната раменна част, нараняванията са две. Засегнати са големи кръвоносни съдове, има опасност за живота му.

Простреляният е бивш полицейски служител, след това е започнал работа в НАП. Работи се по всички версии, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Кърджалийската фирма е със сериозни показатели в износа и вноса. Тя е била в списък за укриване на ДДС чрез фиктивен внос.

В НАП Стаменов отговаря за фискалния контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти, зърно, зеленчуци, горива и други.

/blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене