Росен Петров и известният адвокат Людмил Рангелов хвърлиха бомба в ефир: Мутренските времена не са си отишли!

Мутренските времена в България не са си отишли. До този извод стигна адвокатът Людмил Рангелов пред „България он еър“ в контекста на шокиращите убийства и похищения от края на миналата година и началото на тази.

Вчера пред офиса му в столичния квартал „Манастирски ливади“ беше разстрелян Петър Христов, който е собственик на една от най-големите млекопреработвателни фирми у нас. Преди дни пък бе извършено жестоко шесторно убийство в Нови Искър, след което според МВР издирваният нападател се е самоубил.

Адвокат Рангелов свърза събитията от последните дни с отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков – Адриан, както и стрелбата срещу един от шефовете в НАП Иво Стаменов, като по думите му тези случаи показват, че мутренските времена не са си отивали.

Убийството на Петър Христов ще бъде изключително трудно за разкриване. Очевидно е поръчково и извършителят е доста квалифициран, убеден е Людмил Рангелов.

Смята се, че убитият 49-годишен бизнесмен е свързан с делото срещу „Наглите“ и е помагал за разкриването на престъпната група.

„Ако добросъвестно е искал да помогне на властите и е достигнал до информация, по-скоро е действал като гражданин, а не като бизнесмен. Бил е в комфорт с околните, свободен, самоуверен, с много интензивни контакти, движил се е без охрана. Всичко това говори, че не е имал притеснения“, каза още юристът.

„Не знам дали се връщат мутренските времена, но е време е държавата да се завърне! Не съм предполагал, че така ще започне новата година. Шесторното убийство в Нови Искър травмира цялата нация, не сме свикнали да стават такива зверски неща. В обществото се насажда чувство за перманентен страх и несигурност“, каза пред Bulgaria ON AIR бившият депутат и телевизионен водещ Росен Петров.

„Убихме МВР и службите за сигурност, и вече 27 години се опитваме да ги реанимираме доста безуспешно. Агентурата е разбита. Направихме така, че „сътрудник на МВР“ да звучи мръсно, грозно. Когато системата за сигурност е разбита, тогава можем да очакваме всичко“, каза още Росен Петров.

 

/pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене