Влади Въргала за Петър Христов: Беше убит един честен човек

Христов беше застрелян вчера в джипа си в столичния кв. „Манастирски ливади” и почина малко по-късно в болница

„Вчера беше извършено убийството на един честен човек. Това е загуба за цяла България”, каза Владислав Карамфилов – Въргала в ефира на „Тази сутрин”. Той е личен приятел с убитият вчера бизнесмен Петър Христов.

Христов беше застрелян вчера в джипа си в столичния кв. „Манастирски ливади” и почина малко по-късно в болница. Според МВР основната версия за убийството е неговият бизнес, като нямат данни той да е получавал заплахи.

МВР няма данни убитият бизнесмен Петър Христов да е получавал заплахи Основните версии са свързани с бизнеса му

Петър Христов е участвал активно в повечето събития в региона на Велико Търново, като според местните хора той е помагал на всички институции. Според други обаче така си е осигурявал бизнес комфорт.

„Аз излязох да говоря ,защото в момента се появи една лавина, която ще измести фундамента от същността му”, каза Карамфилов.

Той описва убития си приятел като изключително честен и почтен човек, добър бизнесмен и благодетел.

„Петър имаше много житейска мъдрост събрана в него. Той ми каза „помни, че във всеки един момент до всеки от нас застава сервитьорът със сметката”. Аз мисля, че Петър е платил своята сметка”, коментира Карамфилов.

Кой е застреляният в София бизнесмен Петър Христов?Името му е свързано с управлението на над 50 юридически лица, голяма част от тях обаче вече не са активни

Неофициално 49-годишният Петър Христов е сочен за близък до СИК през 90-те години, но Карамфилов е категоричен, че това не е вярно. /БТВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене