100 литра вино и 20 килограма пържоли за призьори в турнир по минифутбол в Гърмен

Това бе наградният фонд на надпревара, организирана на изкуственото игрище в двора на гърменското „Св. св. Кирил и Метой“

В него голмайсторският приз грабна юношата на ОФК „Пирин“ Румен Киряков, който бе най-резултатен, след като отбеляза 8 попадения за своя тим „Антилопите“, който спечели първото място в драматичен финал с „Кораба майка“. Двата тима изнесоха истинска драма, след като в редовното време завършиха 4:4. Впоследствие шампионите показаха впечатляващо хладнокръвие при изпълнението на дузпи и пропуснаха само един от десетте удара за да се стигне до 9:8 за „Антилопите“. Успехът им донесе бонус от 100 лева, 20 кг пържоли и 100 л вино, които споделиха с останалите 8 участващи отбора на банкета след проявата, продължил до ранни зори.
Сред състезателите бе и неостаряващият ветеран на ФК „Канина“ (Гърмен) Цветан Терзиев-Цачката, който прехвърли 50 г., но не спира да се отдава на футболната магия при всеки удобен случай. В турнира личаха имена на футболисти, преминали в различни етапи от активната си кариера през „Пирин“, „Левски“, „Македонска слава“, „Пирин“ (Гоце Делчев) – Александър Терзиев, Петър Папазов, Георги Василев, Красен Пингов.
Като цяло оспорваните сблъсъци се радваха на голям зрителски интерес, който бе стимулиран и от необичайно мекото време през този период на годината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене