Хиляди българи на СПА в Огняново

Хиляди българи напълниха курортното селище Огняново в навечерието на Нова година заради басейните с минерална вода и СПА процедурите

„Гостите са повече от очакваното. Пълна до последното легло е хотелската ни база, а леглата в нашето курортно селищe са над 1500. Преди дни ми се обадиха депутати, които имаха желание да посрещнат новата година тук. Но така и не успях да им намеря места. При нас интересът на туристите е целогодишен, защото тук съчетанието между планина и минерална вода е уникално. Над селото ни е планина Родопите, а в населеното място има десетки лечебни извори”, заяви кметът на населеното място Димитрия Гюрова.

Предимството на курортното селище са и по-ниските цени за нощувки. Местните хотелиери и ресторантьори имат и много редовни клиенти. Това се дължи на здравата работа и на качествената храна.

Доста от заетите в туристическия бранш са засадили собствени оранжерии и градини, в които отглеждат екологично чисти домати, краставици, кромид, салати, картофи. Целта е гостите да се хранят здравословно и вкусно.

Производителите на зеленчуци пък има къде да пласират своята стока – в хотелите и в къщите за гости. Някои хотелиери имат и животновъдни стопанства – осигуряват пресни мляко и месо за гостите си. Правят дори домашни сирене и кашкавал.

/kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене