Пролет през януари: Необичайно топло време в следващите дни

Зимата е изключително благосклонна към нас – посрещнахме Новата година с необичайно топло и сухо време, а през следващите дни ще имаме ноември през януари. Чакат ни 10-15 дни, в които вероятно няма да има сняг, но ще има повишаване на температурите. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.

През първото десетдневие на новата година ни чака меко време. Не се очаква сериозно влошаване на времето, не се очакват зимни пристъпи и сериозни валежи нито от дъжд, нито от сняг. Това е така заради средиземноморски циклони, които в този период от зимата така се придвижват, че над страната ни има по-топли въздушни маси от района на Средиземно море.

Днес, утре и в четвъртък ще преобладава облачно и дъждовно време. Не се очакват обилни валежи. По високите полета не е изключено да видим и прехвърчане на сняг, но снежна покривка не се очаква.

От петък, най-вече в събота, неделя и понеделник се очаква затопляне с температури над 10-12 градуса, особено на изток. Не ни чакат валежи до следващия вторник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене