Екстреньор на Банско отмъква бивш футболист на „Пирин“

Отборът на „Берое“ набеляза нов футболист на съгражданите от „Верея“, в който текат сериозни центробежни сили зартади финансовите проблеми, налегнали отбора

Този път става въпрос за халфа Венцислав Бенгюзов. 26-годишният играч, който е възпитаник на ДЮШ на „Пирин 1922“ и „Академия Литекс“, изигра силни мачове за тима на Илиан Илиев през есента и бе с ключова роля за добрите резултати.

След напускането на Илиян Илиев обаче се очаква да продължи течът на кадри от старозагорския тим, за което явна индикация е и тръгването на Венцислав Бенгюзов. Преминаването му при съгражданите от „Берое“ за някои не е много голяма разлика с оглед на факта, че качествата му са добре познати на треньорския щаб начело с Александър Томаш, който заедно с Константин Мирчев и Тодор Кюкуков работеха заедно с халфа в отнора на Банско преди няколко години. От там е и доброто взаимоотношение между тях.

Венцислав Бенгюзов е роден в Сандански, но е израсъл в село Долна Градешница. Има три периода с фланелката на „Пирин“(Благоевград). Напусна орлетата в началото на 2017-та година, когато прие поканата на Александър Томаш да премине във „Верея“, където тогава бе треньор. Там той игра заедно с друг свой бивш съекипник в Банско – Костадин Слаев, за когото според специалисти не е далеч времето да тренира отново под ръководството на Александър Томаш, който е и основната причина бившиият състезател на „козлите“ да премине във „Верея“ преди почти две години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене