Децата от ОУ “Христо Ботев в Дъбница преживяха вълшебствата на най-прекрасния месец в годината – декември

И тази година месец декември за учениците от Обединено училище „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница бе изпълнен с радостни и вълшебни събития

В тях с голямо вълнение се включиха и родители, а страхотните учители заедно с директора Илия Цацев влязоха в ролята на сценаристи и наред с учебната дейност и ежедневните задължения изпълниха студените декемврийски дни с различни празнични инициативи.

Декември 2017 в ОУ „Христо Ботев“ започна с традиционната кампания в помощ на обитателите на Дома за хора с психически и физически увреждания „Вяра, Надежда и Любов“ в с. Марчево. Изработени бяха картички, поставени бяха кутии с благотворителна цел.

С набраните средства учениците подготвиха красиви подаръци – пакети, пълни с вкусни неща, и играчки, подготвиха музикална програма и с нетърпение зачакаха 21 декември, в който ден традиционно учениците от школото в Дъбница гостуват на потребителите на дома в Марчево, а и те – болните хора, се научиха да ги чакат.

Така за поредна година ученици, учители и самодейци от гърменското село дариха от своята топлота и човечност на забравение от мнозина болни хора от дома в Марчево, които заедно с тях пяха, играха и им се радваха истински.

„Коледната хоротека“ бе също едно от вълнуващите декемврийски събития. В двора на училището се изви най-дългото и най-емоционалното хоро, на което се хванаха всички ученици и учители. Под мотото “Единни в многообразието“, всички доказаха за пореден път, че взаимното уважение между етносите, единството, толерантността и приятелството винаги ще съжителстват в училището.

180 ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Дъбница, всички учители и служители и много родители изпитаха най-човешките чувства на топлота и удовлетвореност  по време на декемврийската общинска благотворителна кампания „Подай ръка“ в помощ на децата сираци от община Гърмен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене