Треньор от Югозападната трета ига на път да влезе в Гинес

Новият старши треньор на Германея Атанас Стоилов ще влезе в историята на българския, а може би и на европейския футбол с куриозния факт, че ще води едновременно два отбора

Отгоре на всичкото тимовете са от две различни области, както и от две различни дивизии – 4-та и 3-та. Стоилов потвърди, че поема сапаревобанския отбор, който е участник в първенството на Югозападната Трета лига, но същевременно остава начело и на „Чепинец“(Велинград), който играе в Пазарджишката областна група.
„Да, постигнахме договорка с ръководството на „Германея“ и през пролетта ще съвместявам функциите си на треньор там с тези в „Чепинец“. Имам намерение да изпълня ангажимента си към Велинград и по-конкретно спрямо клуба. И за миг не ми е минавало на ум при воденето на разговорите с „Германея“ за раздяла с досегашния ми отбор. Поехме заедно с целия спортно-технически щаб един ангажимент през лятото след изпадането на отбора и смятаме да довършим докрай започнатото. Някак си, въпреки че не съм от Велинград, съм се привързал към този град и отбор и неслучайно искам да продължа с тима. В никакъв случай работата ми в Сапарева баня няма да се отрази на „Чепинец“. Смело заявявам, че проблеми с ръководството по отношение на това съвместителство няма, както някои се опитват да изкарат“, каза Атанас Стоилов.
Реално 29-годишният треньор от София ще има едновременно цели 3 работни места, тъй като извън времето си за тренировки и мачове е учител по физическо в столично училище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене