Засилено е полицейското присъствие по автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев

Засилено е полицейското присъствие по пътищата в областта. Това каза ст. инсп. Данаил Стоицов, началник на КАТ „Пътна полиция“ – Благоевград. „Допълнителни полицейски патрули са изведени на автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев с цел предотвратяването на инциденти“, каза още ст. инсп. Стоицов. Той добави, че е създадена необходимата организация за справянето с по-интензивен трафик какъвто се очаква в последния работен ден преди коледните празници. Ст. инсп. Стоицов подчерта, че същата организация на движението ще бъде в сила и около новогодишните празници.
От Областна дирекция на МВР – Благоевград съобщиха, че в периода около празниците дейността на служителите, работещи по контрол на пътното движение ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. По време на останалите празнични и почивни дни дейността ще е насочена основно към контрол на скоростните режими, управление на МПС под въздействие на алкохол и от неправоспособни водачи. При рязко влошаване на метеорологичната и пътнотранспортна обстановка, внезапно появили се опасности за движението по пътищата и други, затрудняващи трафика, незабавно съвместно с Областно пътно управление – Благоевград ще бъде въвеждана временна организация на движението, за което своевременно ще бъде подавана информация до медиите.

/focus-radio

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене