27-годишна комшийка в „Струмско“ причината ченгето Петър Китанов да търка вече 5-и ден арестантския нар

27-годишна благоевградчанка, комшийка на арестувания полицай Петър Китанов в жк „Струмско“, е жената, която ченгето укрило от Националната агенция по приходите и заради която вече пети ден е в ареста.

Тя се казва Мария Наталиева Костуркова, родена е на 13 август 1990 г. и живее на ул. „Яне Сандански“ №5. През лятото на 2015 г. Мария купува дела на Валери Методиев Янков във фирма „Джи.пи.импорт-експорт“ ООД и там става съдружник с двама италианци. Единият е Марко Пасаби, роден през 1982 г. в Лече, а другият е Флавио Греко, роден през 1979 г. в Кутрофиано. Мария е собственик на 240 лв. от уставния фирмен капитал, а италианците имат по 80 лв. В Търговския регистър за седалище на фирмата е посочена ул. „Хр. Татарчев“ №36, ет. 1. Като предмет на дейност на „Джи.пи.импорт-експорт“ е изредено всичко, незабранено от закона.

В интернет за фирмата няма нищо, но пък мрежата изобилства с информация за човека, който е продал дяловете си на младата благоевградчанка. Оказва се, че освен в „Джи.пи.импорт-експорт“ В. Янков има участие още в „Изи форс“ ООД, „Васко Вагели комерс“ ЕООД, „Мобилцентър БГ“ ЕООД „Интербрайд“ ЕООД, „Кристияногруп“ ЕААД и „Марция“ ЕООД. Последната фирма пък е била наемател на общински обект и през 2015 г. е била начело на позорния списък за неплатен наем в размер на 4002 лв.

Според обвинението на прокуратурата по случая с арестувания полицай Петър Китанов на 9 май 2016 г. в Областната дирекция на МВР постъпва искане от НАП за оказване на съдействие за извършване на ревизия на „Джи.пи.импорт-експорт“, представлявана от М. Костуркова. След едноседмичен размисъл на 16.05.2016 г. Китанов съставя докладна записка по преписка на ОДМВР – Благоевград, в която удостоверява, че лицето Мария Костуркова не се намира на територията на България, а живее и работи в Гърция. Със съставянето на въпросния документ с невярно съдържание Китанов целял да се прекрати преписката и проверката, поискана съгласно Данъчноосигурителния процесуален кодекс.

Не е ясно дали е успял, но според източници, запознати с разследването срещу полицая, в момента Костуркова действително е в Гърция и затова още не е разпитана.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене