Д-р Качев напуска МБАЛ – Благоевград, започва работа в ПУЛС, д-р П. Узунов пое урология

_thumb

Д-р Петър Узунов пое управлението на урологичното отделение в МБАЛ – Благоевград, което е единственото в Пиринско. Досегашният завеждащ д-р Стефан Качев излезе в тримесечен от­пуск до края на юни. Той напус­ка държавната болница, еднов­ременно тече и предизвестието му за напускане от МБАЛ – Бла­гоевград. Получил е предложение за работа в частната болница ПУЛС в града, чиято сграда в мо­мента се разширява.

Коментарите сред бялата гил­дия са, че урологично отделение­то на МБАЛ – Благоевград е пред заплаха от преструктуриране в сектор, но това не се потвърди. Съгласно действащата норматив­на уредба отделението се запаз­ва по клинични пътеки и отговаря на второ ниво на компетентност за областна болница. В урология сега работят двама специалисти д-р Петър Узунов и д-р Емил Котев, специализират и двама мла­ди лекари – д-р А. Киров и д-р А. Цветков. В отделението се опе­рират всеки ден по 5-има па­циенти, 8 медицински сестри об- грижват лежащо болните.

От ръководния екип на МБАЛ Благоевград заявиха, че се търсят още две медсестри със заплата от 700 лв. /за щат и по­ловина/.

До края на следващия месец с нов шеф ще е и ортопедия, вре­менно управляващ става д-р Н. Васев, след като д-р Ал. Сивиков излезе в годишен отпуск.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене