Домоуправителка бясна на „Марибор Строй“ ЕООД

Домоуправителката на Бл.32, вх. В намиращ се в квартал Струмско на ул. Броди се свърза с „Благоевградска ВЕСТ“, за да разкаже за една нередност, случила се с блока след извършено саниране.

Разкажете г-жо какъв е проблема?

– След санирането всички живущи в блока  се оплакаха, че разходът на водата се е вдигнал с два кубика от общият водомер. Те не са съгласни с това, защото не са си увеличили самите те разхода за вода и явно има някакъв проблем. Инициира се събрание, на което се реши да се извика екип от ВиК да направи проверка. Проверката се прави около три часа, но нищо не бе открито. Експертите от ВиК казаха, че трябва да се затапи една тръба, но това трябва да бъде направено от фирмата изпълнител – „Марибор Строй“ ЕООД. Самата фирма е уведомена, но тя не реагира. Звъним, но не вдигат телефона. Държа да кажа, че е проверен всеки един водомер в апартаментите, но не са открити нарушения. От къде идва това завишено количество вода незнаем, но явно има някакъв проблем. Или нечий водомер не отчита или от някаква тръба изтича вода, която отива в общият водомер.

Вие като домоуправителка направихте ли опити да се свържете отново с фирмата изпълнител?

Да разбира се. Но те се крият и не вдигат телефона. Даже сега имаме нов собственик на апартамент на шестият етаж. И той се е опитвал да се свърже с фирмата, но не е успял. Държа да кажа и още едно нещо, което е скрито. Преди да се почне санирането на този блок, повечето от собствениците си бяха направили сами външната изолация със собствени средства.

От ВиК няма какво да искате нали?

Не. Те си свършиха работата. Проверката, която извършиха беше обстойна.  Казаха, че има тръба която фирмата трябва да дойде и да затапи. В противен случай завишеното количество вода в общият водомер ще си седи и ние ще продължим да плащаме вода, която реално не сме изразходвали. Работата на фирмата беше да сменят водопровода с нов, но е трябвало  да изрежат и старите тръби. Искам да отбележа и още едно нещо. След смяна на този прословут водопровод баните на хората бяха оставени в плачевно състояние. Навсякъде дупки. Ужасно…

Целия материал четете в печатното издание на „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене