Студент, син на търговци, е младежът, прегазил пешеходец край Гоце Делчев

48-годишният Руси Узунов от село Мосомище е прегазен от автомобил на пътя край Гоце Делчев. Трагедията станала в събота около 18,40 часа на главния път между Гоце Делчев и село Ново Лески. Пешеходецът е блъснат от лек автомобил „Тойота“, управляван от 20-годишния Тодор Петров от Хаджидимово, студент в София. Черната вест потресе жителите на двете села.

20-годишният шофьор пътувал в посока Хаджидимово, а пешеходецът се движел в същата посока, вдясно на пътното платно. Запознати коментираха, че 48-годишният мъж се движел в тъмното зад животно, което подбутвал с тояга да върви напред. Кравата била завързана с въже за лек автомобил, а зад нея до Руси Узунов се движел още един мъж, който успял да отскочи встрани и така се спасил. Пешеходецът е ударен в гръб, от силния удар е хвърлен на капака на тойотата и паднал, като ударил главата си. Загинал е на място от тежка черепно-мозъчна травма.

От полицията съобщиха, че на водача на автомобила е направена проба с техническо средство за алкохол, която е отрицателна. Уточнява се дали пастирът се е движел със светлина в ръката – фенер или друг предмет, засега е ясно, че не е бил облечен със светлоотразителна жилетка.

В шок след трагичния инцидент са и родителите на шофьора на тойотата Тодор – Катя и Боби Петрови, които са собственици на голям магазин за обувки и чанти. По случая е образувано досъдебно производство, служители на РУП – Гоце Делчев изясняват обстоятелствата. Извършена е аутопсия на тялото на загиналия Р. Узунов от съдебен лекар.

Това е втори смъртен случай с пешеходец, станал само за 5 дни в Пиринско. 19-годишната Фатиме Колашова, студентка в ЮЗУ „Н. Рилски“, бе прегазена във вторник от тежкотоварен камион на пешеходна пътека в района на студентските общежития в Благоевград. Голямата трагедия разтърси цялата страна, предприети бяха спешни мерки с поставяне на нова маркировка на ул. „Славянска“ и обезопасяване на пътнато платно.

Неувехнали цветя, оставяни всеки ден от приятелите на Фатиме и нейни състуденти, са „белязали” мястото на инцидента.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене