Изписаха след 5-дневно лечение от хирургия на благоевградската болница пострадалия арх. Георги Чонков, блъснат на пешеходна пътека

Изписаха след 5-дневно лечение от хирургия на благоевградската болница пострадалия арх. Георги Чонков, блъснат на пешеходна пътека в центъра на Благоевград. Той се движи с патерици след тежкия инцидент, който стана в понеделник на кръстовището на бул. „В. Левски“ и ул. „П. Зографски“, само ден преди голямата трагедия с прегазената 19-годишна студентка в ЮЗУ „Н. Рилски“ Фатиме.

„Пострадалият пешеходец е с комбинирани наранявания по тялото, има черепно-мозъчна травма, гръдна контузия – фрактура на ребро, с контузии е и на двата крака, състоянието му е стабилизирано”, каза началникът на хирургия д-р Димитър Димитров. Той уточни, че му предстои продължително домашно лечение.

Ортопедът в МБАЛ – Благоевград д-р Александър Сивиков провежда лечение за овладяване на сериозните травми на краката – фрактура на дясното коляно, а  лявото е с вътрешен кръвоизлив в ставната кyxинa. На арх. Георги Чонков е поставена шина, предстои гипсиране на десния крак и 45-дневно лечение и възстановяване.

След инцидента пострадалият архитект разказа от болничното легло, че шофьорът на лекия автомобил се е движел с висока скорост и въобще не намалил. При извършената проверка се оказа, че колата е управлявана от 47-годишния грък Георгиос Христос. Работата по случая продължава.

Инцидент с пострадал пешеходец стана завчера и в Петрич. 80-годишният Александър Христов е пометен също на пешеходна пътека. Докато пресичал, лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 30-годишен от Петрич, го връхлетял. От полицията съобщиха, че пътният инцидент станал в 10.00 часа на ул. „Солунска“, водачът блъснал пешеходеца при движение на заден ход.

Пострадалият е с фрактура на дясната бедрена кост, транспортиран е за лечение в ортопедия на столичния институт „Пирогов“.

СЛАВА ИВАНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене