Слънчево и топло за сезона днес

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, главно над Западна България. Ще се появи юг-югозападен вятър, в Източна България и северно от планините – умерен, и дневните температури ще се повишат, по-съществено в планинските райони. В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има мъгла и ниска облачност и там дневните температури ще останат по-ниски – около 10°. В останалата част от страната максимални – между 13° и 18°, в София около 14°.

За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 15°, а минималната ,

Благоевград 14°/,

Банско 13°/3°,

Сандански 14°/6°,

Разлог 14°/3°,

Дупница 12°/7°,

Кюстендил 11°/5°,

Перник 11°/6°,

Петрич 14°/6°

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще продължи да се понижава.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по билата – силен югозападен вятър, който през деня още ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене